2024 Türkiye Latte Art Şampiyonası

20-21 Nisan 2024

Yarışma Programı

Teknik Detaylar

Yarışmada, ID Fine Alzar Cappucino fincanı kullanılacaktır.

Fincan hacmi: 270 cc

Fincan üst çapı: 9 cm

Yarışma Makinesi

Rocket Doppio

  • Çift kazan
  • Buhar ve  espresso için ayrı ayrı tam sature edilmiş gruplar
  • Buhar kazanı 9 l. Espresso kazanı 4 l.
  • Fincan boşluğu 86 mm
  • Dry steam technology

Yarışma Öğütücüsü

Ceado E37s

Yarışma Yeri

Yarışma, Espresso Perfetto, Kavacık’ta, 20-21 Nisan tarihlerinde yapılacaktır. 

Yarışma Başvuruları

Tüm başvuranlar ve koçları, başvuru formunu dolduğu andan itibaren, aşağıdaki/yandaki butonlardan ulaşılabilecek tüm yarışmacı davranış kurallarını kabul etmiş sayılır. 

Bu kurallara aykırı hareket eden yarışmacı adayları/yarışmacılar, yarışmalardan ihraç edilir.

Yarışma başvuruları, 8 Nisan saat 12:00 de açılacak, 10 Nisan 12:00 de sona erecektir. 

Yarışma başvuruları sona ermiştir.

Başvuru formundaki tüm alanları doldurmak zorunludur. Başvuru sırasında kimlik ya da oturum izninizin de görüntüsü gerekeceğinden, bunu önceden hazır bulundurmanız önerilir.

Başvuru formuna ek olarak, bir yarışmacı testi de yapılacaktır. Bu test, tamamının cevabı yarışma kural kitapçığında mevcut olan  20 sorudan oluşur, ve toplamda 20 dakika içerisinde bitirilmesi gerekir. Tüm başvuranlara aynı 20 soru sorulacak olsa da, soruların sırası ve cevapların yerleri her başvuran için rasgele olarak karıştırılacaktır. 

Yarışmacı testi, yarışma başvuruları kapandıktan sonra, başvuranlara özel olarak iletilecektir.

Testin dili Türkçe’dir. Teste İngilizce olarak katılmaya ihtiyaç duyanların [email protected]‘dan bizlere ulaşması gerekir. 

Yarışma başvurularının kabulünde, ilk olarak yarışmacı testindeki başarı, burada eşitlik olması durumunda testi bitirme süresi(daha hızlı bitiren öncelikli olacak şekilde), halen eşitlik olması durumunda ise başvurunun yapıldığı zaman dikkate alınarak (başvuru formunu önce dolduran öncelikli olacak şekilde) sıralama yapılacaktır. Yarışmaya kabul edilmek için doğru yapılması gereken bir minimum soru miktarı yoktur.

Başvurular kapandıktan sonra en kısa sürede tüm başvuranlara teste katılmak için gerekli talimatlar e-posta ile gönderilecektir. 

Testin yapılacağı platform, Quilgo’dur.

Testte 25 soru vardır ve bitirmek için herkesin 20 dakikası vardır.  Test güvenliği için tüm katılımcıların kamera izni vermesi gerekir. Bu sistemin nasıl çalıştığı ile ilgili daha detaylı bilgiyi aşağıdaki butondan ulaşabileceğiniz PDF dosyasından alabilirsiniz.

Yarışmada 2024 kuralları uygulanacaktır. Yarışma kurallarının İngilizce versiyonunu aşağıdaki butonlardan inceleyebilirsiniz. Kuralların Türkçe çevirisini en kusa sürede tamamlamayı planlıyoruz. Kuralların Türkçe çevirisi ve orijiinali arasında bir ihtilaf olması durumunda, orijinal versiyonu geçerlidir.

Yarışma Yapısı

Yarışmaya 15 yarışmacı kabul edilecektir. 

Yarışma, bir ön eleme ve bir final turundan oluşacaktır. 

Yarışmada kullanılacak espresso makinesi, değirmen ve fincan detayları yakında buradan yayınlanacaktır.